En gave med mening

Postet av Stange Sportsklubb den 28. Apr 2023


Våren kan ikke starte bedre for oss i Stange SK Fotball. Rett før påske fikk vi melding om at «noen» hadde noe på lur til oss. Leder i SSK Fotball Knut og Sportslig leder i SSK Jonny Lukassen troppet opp på klubbhuset på Stange SK for å ta imot trivelig besøk fra ASKO Hedmark AS, som kom med en veldig hyggelig overraskelse. Det ble et par gode timer med kaffe og fotballprat på klubbhuset. 

Vi har en person i klubben som brenner for klubbene, de frivillige, de som står på for å skape og holde aktivitet, nemlig Kari Olsen. For dere som ikke kjenner Kari fra før, så er kortversjon slik at Kari bor på Ilseng. Hun har vært, og er, engasjert i idrettslaget på Ilseng, og det var også dette som tok henne etter hvert til Stange SK Fotball. Ilsengguttene, som Kari var i apparatet til, ble for få etter hvert som årene gikk og man skulle bli flere på bana med i andre spillformer, og gutta kom til Stange og ble en del av en fin gjeng som fortsatte i et godt fellesskap her. 

Ikke nok med at Kari ble med gutta på laget, men jammen tok hun etter hvert også lederverv i Stange SK Fotball. Det finnes i dag utallige rutinebeskrivelser og dokumenter fra Kari sin tid i førersetet i klubben. I fjor stilte hun som lagleder for Herrer A, og i år jobber hun videre i Sportslig utvalg og deltar på samarbeidsmøter med naboklubber, her med både Ilseng-genser og SSK-genser. En stor ressurs for fotballbarn og unge (og voksne) i hele stange sør!

Kari jobber også på ASKO Hedmark AS. På jobben til Kari har de opprettet noe som heter «En gave med mening», der ansatte kan nominere vinnere av denne gaven. Gaven deles ut to ganger i året. En gang på våren og en gang på høsten. Kriteriene er at det skal være en frivillig organisasjon, forening/gruppe, en avdeling på et sykehjem/sykehus, eller andre aktuelle saker den ansatte brenner for. 

Og her kommer essensen i denne saken. Kari, med sitt hjerte på rette stedet, fant at hun ville nominere er gruppe til denne prisen, og vant fram med sin nominasjon. Kari Olsen ville gjerne løfte fram alle fotballtrenere i SSK Fotball og nominerte de til å motta «En gave med mening»! 

Dette varmer utrolig mye, og vi er så glade for at utvalget på ASKO Hedmark AS fant nominasjonen til Kari som en verdig vinner av vårens utdeling. 

Vi skal bruke tiden til å finne en fin anledning, der vi kan løfte fram de nominerte med god hjelp fra denne gaven! Tusen takk Kari , og tusen takk til Direktør Terje Flaatrud og hele ASKO Hedmark AS for «En gave med mening»!


Her kan du lese Kari sin nominasjon (teksten ble skrevet sent i 2022, og vi er nok blitt flere fotballspillere siden Kari styrte skuta😉): 

"Jeg har i mange år vært engasjert i frivilligheten. Siden jeg var 20 år har jeg hele tiden hatt ett eller flere verv i et lag eller en organisasjon. Det er mye og mangt jeg brenner for, men i de siste årene er det Stange Sportsklubb Fotball (SSK) som har ligget mitt ♥nærmest. Men en fotball klubb er ingen ting uten frivilligheten. Her er det mange folk som legger ned mange timer hver uke, måned og år for at barn og unge skal ha det fritidstilbud. 

Et fritidstilbud som kanskje er det eneste faste holdepunktet den unge har eller et fritidstilbud som hjelper de unge til å komme ett steg nærmere sine drømmer. Spennet her er stort. SSK Fotball er en breddeklubb og visjonen er å være en positiv bidragsyter til nærmiljøet. 

Men det går ikke uten alle folka i klubben. Det er mange folk i sving hver eneste uke for at tilbudet skal være der ingen er viktigere enn andre, men de som imponerer meg mest er trenerne, og de er gjerne de samme år etter år. De er der hver eneste uke flere dager i uka. De er der når det snør, de er der når det regner og når sola skinner. De er der i helgene og i feriene. De er der når det skal trøstes, motiveres og «utvikles». De må stå støtt i skoa når a mor eller’n far ikke alltid er like enige i avgjørelser eller disposisjoner som blir gjort. Å være trener krever så mye mer enn å være interessert i fotball.

I SSK Fotball er det ca 300 aktive barn og unge, fordelt på ca 30 fotball lag med ca 50 trenere. 

 I år er det Frivillighetens år, og jeg syns trenerne i SKK Fotball hadde fortjent å bli satt pris på med en oppmerksomhet for all den tid de legger ned for å skape et godt og trygt fritidstilbud til barn og unge i Stange."


Tusen takk til ASKO Hedmark AS for denne fine gaven :))

 

 

Velkommen til alle 5-åringer (født i 2018) lørdag 29. april 2023

Postet av Stange Sportsklubb den 27. Apr 2023


Pga fortsatt mye snø i idrettsparken vår, blir det kun oppstarts kick-off i fotball for alle kommende fotballspillere i 5-års alderen (2018-årgangen) denne lørdagen.

Kick-off for andre fotballspillere i yngres avdeling fotball er avlyst.

Beklager så mye for dette, men været rår vi dessverre ikke over. Vi lengter etter sol og mildvær, slik at vi kan starte utesesongen om ikke lenge. Vi gleder oss til vi sees ved sesongstart :))

STANGE FOTBALLSKOLE 2023

Postet av Stange Sportsklubb den 27. Apr 2023

PÅMELDING TIL STANGE TINE FOTBALLSKOLE 2023 

HAR STARTET


Mer info og påmelding her:  https://app.rubic.no/Public/Events/12414


Håper vi ser deg - vi gleder oss !!!Idrettstiltak for barn i lavinntektsfamilier

Postet av Stange Sportsklubb den 27. Apr 2023


Over 600.000 til idrettstiltak for barn i lavinntektsfamilier

VIKTIGE MIDLER: Ordfører Bjarne H. Christiansen og kommunestyremedlem Rønnaug Bysveen mener de ekstra midlene fra regjeringen til idrettene er svært viktige. Pengene er øremerket aktivitet for barn i lavinntektsfamilier, og vil hindre frafall og bekjempe utenforskap.
VIKTIGE MIDLER: Ordfører Bjarne H. Christiansen og kommunestyremedlem Rønnaug Bysveen mener de ekstra midlene fra regjeringen til idrettene er svært viktige. Pengene er øremerket aktivitet for barn i lavinntektsfamilier, og vil hindre frafall og bekjempe utenforskap. Foto: Gjermund Trøan

Åpne deleknapper for artikkelen

 27.04.23 14:18

 

STANGE: Regjeringen gir 125 millioner ekstra til idretten for å øke deltakelsen. Stange kommune får 654.959 kroner øremerket aktivitet for barn i lavinntektsfamilier.


Det er kjempebra! Vi vet at kulturminister Anette Trettebergstuen har stått på for å gi mer midler til grasrota, i tillegg til at det gis full momskompensasjon til idrettslagene for andre året på rad.

Det sier Rønnaug Bysveen, som sammen med Ap-kollega og ordfører, Bjarne H. Christiansen, møter Stangeavisa for en prat i Stangehallen.

For å hindre frafall

Regjeringen har nå bestemt at idretten får 125 millioner kroner ekstra, for å få deltakelsen opp og prisene ned. Pengene kommer fra spillemidlene og utbetales i mai. De går til de områder og klubber som sliter mest.

– Målet er å få tilbake de ungene som falt fra idretten under pandemien, og de som nå faller fra i dyrtid, sier Bysveen.

Kommunene i Innlandet fylke får til sammen 5,9 millioner kroner. Av alle disse får Stange kommune 654.959 kroner. Til sammenligning får Hamar 815.035 og Ringsaker 695.542 kroner. Løten får ingenting, fordi kommunen må ha minst 200 barn i familier med lavinntekt. Stange kommune har 504 barn i lavinntektsfamilier.

Bekjemper utenforskap

Ordfører Christiansen og kommunestyremedlem Bysveen jubler for pengene.

– Dette er så viktig. Når pengene ikke strekker til er det fort treningsavgiftene som prioriteres vekk. Da får man som regel ikke være med, sier Bysveen.

– Da blir det mer utenforskap, sier Christiansen.

Det er noe som forplanter seg fort til barnets sosiale liv ellers.

Les også: Gratis curlingtilbud for lavinntektsfamilier: – Vi vil være en klubb for alle

Idrettsrådet fordeler

Det er de forskjellige kommunenes idrettsråd som får oppdraget med å fordele midlene, for det er rådet som kjenner de lokale klubbene beste. Stange idrettsråd representerer åtte fleridrettslag og mange særidrettslag, totalt 21 tilknyttede idrettslag med omlag 5.500 medlemmer til sammen. For leder i Stange idrettsråd, Torild Jacobsen, var nyheten rykende fersk da Stangeavisa tok kontakt. Hun ser på oppgaven med stor glede.

– Det er kjempepositivt! Det bidrar til at man også kan få med de som normalt ikke har mulighet til å bli med. Dette er med på å bekjempe utenforskap, sier Jacobsen.

GLAD FOR TILDELING: Leder i Stange idrettsråd, Torild Jacobsen, er glad for ekstra midler til aktivitet for barn i lavinntektsfamilier. Bildet er fra et møte med SSK i fjor.
GLAD FOR TILDELING: Leder i Stange idrettsråd, Torild Jacobsen, er glad for ekstra midler til aktivitet for barn i lavinntektsfamilier. Bildet er fra et møte med SSK i fjor. Foto: Gjermund Trøan

Hvordan fordelingen blir, er litt tidlig å si noe om.

– Vi må se nærmere på fordelingskriteriene først. Det er viktig å sikre at midlene går til det de er tenkt til, sier Torild Jacobsen og legger til:

– Vi er glade for denne ekstra tildelingen i 2023, men samtidig er det nødvendig å finne langsiktige løsninger for å hindre at økonomi blir en barriere for inkludering av alle barn og i idretten.OBS! OBS! VANNET STENGES!

Postet av Stange Sportsklubb den 25. Apr 2023

OBS! OBS!

ONSDAG 26. APRIL ER VANNET STENGT PÅ KLUBBHUSET, pga arbeid med kloakk kummene!


Mvh 

SSK, hovedlagetTrivelig besøk av Ham Kam Kvinner i idrettsparken vår!

Postet av Stange Sportsklubb den 21. Apr 2023

Tidligere denne uken hadde vi en fantastisk aften med fotballtrening under deilig vårsol. Om lag 75 jenter på treningsfeltet på samme tidspunkt var ute på feltet og hadde noen gode økter med sine lagvenner.

Denne dagen bød på mer en vårsol og fotballglede. Vi fikk nemlig storfint besøk av representanter fra Ham Kam Kvinner!

Tidligere SSK Fotballspiller Sigrid Julie Vedum Wolla, og midtstoppermakker Linnea Camitz besøkte oss på feltet og SSK spillere fra J11, J12, J13, J14 og J15 fikk møte våre helter fra HamKam.Sigrid Julie og Linnea var innom alle lagene og snakket om tiden fra de var små fotballspillere fram til i dag som stjerner på HamKam. Med seg hadde de promobilletter til deres aller første hjemmekamp i grønt og hvitt på selveste Briskeby stadion! 

Etter utdeling og samtaler var de rundt jentene helt ut økta. De fikk se mange i aksjon og konkluderte greit med at jentefotballen i Stange er det virkelig driv over. 

Utrolig gøy og koselig at vi fikk dette flotte besøket, og vi takker så mye for tiden deres, og håper vi snart sees igjen. 

Oppfordrer alle som har anledning til å reise på Briskeby førstkommende lørdag klokka 14.00 for å se på de, og lage skikkelig stemning. Dette er våre jenters helter!Lykke til med kampen til våre forbilder Linnea og Sigrid Julie!!!

Trivelig besøk av Ham Kam Kvinner i idrettsparken vår!

Postet av Stange Sportsklubb den 19. Apr 2023

Tidligere denne uken hadde vi en fantastisk aften med fotballtrening under deilig vårsol. Om lag 75 jenter på treningsfeltet på samme tidspunkt var ute på feltet og hadde noen gode økter med sine lagvenner. 

Denne dagen bød på mer en vårsol og fotballglede. Vi fikk nemlig storfint besøk av representanter fra Ham Kam Kvinner!

Tidligere SSK Fotballspiller Sigrid Julie Vedum Wolla, og midtstoppermakker Linnea Camitz besøkte oss på feltet og SSK spillere fra J11, J12, J13, J14 og J15 fikk møte våre helter fra HamKam.


 

Sigrid Julie og Linnea var innom alle lagene og snakket om tiden fra de var små fotballspillere fram til i dag som stjerner på HamKam. Med seg hadde de promobilletter til deres aller første hjemmekamp i grønt og hvitt på selveste Briskeby stadion! 

 Etter utdeling og samtaler var de rundt jentene helt ut økta. De fikk se mange i aksjon og konkluderte greit med at jentefotballen i Stange er det virkelig driv over.  

Utrolig gøy og koselig at vi fikk dette flotte besøket, og vi takker så mye for tiden deres, og håper vi snart sees igjen.

 Oppfordrer alle som har anledning til å reise på Briskeby førstkommende lørdag klokka 14.00 for å se på de, og lage skikkelig stemning. Dette er våre jenters helter!


 

- Lykke til med kampen til våre forbilder Linnea og Sigrid Julie!

 Seriestart for SSK Damer

Postet av Stange Sportsklubb den 19. Apr 2023

SSK Damer før seriestarten: – Målet er å beholde plassenSSK DAMER 2023: Bak fra venstre: Svein Jota (trener), Celina B. Skjærbekk, Lisa F. Sivle, Ingri B. Øvergaard, Lise Pettersen, Eira B. Fjellet, Emma Jacobsen, Anine Fosserud, Vilde Lundby, Ingrid Amalie V. Wolla, Siv Merete Kittelstad, Jennie Ramstad, Ine Marie Grønberg og Roger Lundby (trener). Foran fra venstre: Mariel A. Lågeide, Isabell G. Fenn, Mathilde V. Sagbakken, Hanna Habberstad, Gina Bryhni, Ida Kulstad, Guro Jota, Elina Sæther og Anna R. Moldøen. Foto: Martin Solli Gjerstad


Åpne deleknapper for artikkelen

 19.04.23 05:00


 

STANGE: Søndag 23. april sparker SSK Damer i gang sin sesong, borte mot Valdres. I år er det først og fremst en ting som gjelder – å beholde plassen i divisjonen.

Like sikkert som at våren er kommet, er det at fotballsesongen sparkes i gang rundt omkring i vårt kjære land. Idrettsparken på Stange er intet unntak. Om få dager er det seriestart for damenes a-lag. Fjorårssesongen var den beste på lang tid, og ble kronet med et fortjent opprykk. I år venter tøffere tester for jentene i rødt og hvitt.

– Vi forventer en helt annen motstand. Det er jo et hakk opp fra i fjor. Målsettingen må være å berge plassen. Vi er nok ikke noe topplag, men vi skal ikke være med for bare gøy heller, sier trener Svein Jota.

God utvikling

Mange idrettslag har slitt med utfordringer knyttet til pandemien, kanskje spesielt i barneidretten. Mange har hoppet av og gitt seg. Dette gjelder ikke for Stangefotballen på jentesiden. Der er det en god utvikling med jentelag i alle klasser.

– Det har på ingen måte vært noen korona-drepen her, forteller Jota.

A-laget på damesiden har derimot merket en positiv utvikling. Laget får en stadig en større tropp. Mye av det er takket være en god J17-årgang. Flere av disse ungjentene har fått, og kommer til å få, sjanser på seniorlaget.

– Er du god nok er du gammel nok. Såpass kynisk kan seniorfotballen være. Damelaget blir fort et par knepp bedre av å få med seg noen av disse unge talentene også. Skal man lykkes, trengs det som regel en blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot i troppen, forklarer SSK-treneren.

Breddeklubb

– Vi er en breddeklubb og det er der vi skal være.

Det sier Jota om klubbens ambisjonsnivå. Laget har ikke noe mål om å bli større enn de andre lagene i regionen. Tvert imot. De har et veldig bra samarbeid med andre. SSK Damers trener påpeker at ambisjonsnivået mest sannsynlig er ulikt for spillerne. Da vil SSK på ingen måte stå i veien for de som sikter enda høyere enn spill i Stange idrettspark.

– HamKam bør være regionens topplag. Vår jobb er å utvikle og hjelpe spillerne som ønsker å bli så gode at de kan ta et steg videre. Uansett om det er HamKam, Ottestad eller Storhamar, forklarer Jota.Tøffere sesong

I fjor rykket laget egentlig opp til 3. divisjon, men seriesystemet er lagt om. Derfor er de fortsatt et 4. divisjonslag på papiret. Det er lenge siden damenes a-lag på Stange spilte fotball på et så høyt nivå. Det gleder treneren, som samtidig erkjenner at det blir en langt tøffere reise denne gangen.

– For vår del rullet det godt i gang fra start forrige sesong. I år er det et hakk opp, og da må vi regne med at det blir vanskeligere. Jeg har troen. Skulle en kamp gå dårlig, blir det min jobb å motivere jentene inn mot neste kamp. Det som er så genialt med fotball, er at det er kort tid til neste mulighet, forteller Jota og fortsetter:

– Neste kamp starter på 0-0, uansett hvordan den forrige endte. 22 kamper skal spilles. Det blir en lang sesong hvor alle kamper blir like viktige. Målet blir å berge plassen. Jeg tror vi har nok kvaliteter i troppen til å spille i 4. divisjon i 2024 også.

GOD UTVIKLING: Det gror godt i de yngre rekkene, spesielt i jenteklassen. Foto: Martin Solli Gjerstad


Stangeavisa 19.04.2023
Vårdugnad 22. april

Postet av Stange Sportsklubb den 8. Apr 2023

Hold av datoen lørdag den 22. april kl 10-15 ☀️ da blir det vårdugnad for SSK ved klubbhuset. Vel møtt!!