En gave med mening

Postet av Stange Sportsklubb den 28. Apr 2023


Våren kan ikke starte bedre for oss i Stange SK Fotball. Rett før påske fikk vi melding om at «noen» hadde noe på lur til oss. Leder i SSK Fotball Knut og Sportslig leder i SSK Jonny Lukassen troppet opp på klubbhuset på Stange SK for å ta imot trivelig besøk fra ASKO Hedmark AS, som kom med en veldig hyggelig overraskelse. Det ble et par gode timer med kaffe og fotballprat på klubbhuset. 

Vi har en person i klubben som brenner for klubbene, de frivillige, de som står på for å skape og holde aktivitet, nemlig Kari Olsen. For dere som ikke kjenner Kari fra før, så er kortversjon slik at Kari bor på Ilseng. Hun har vært, og er, engasjert i idrettslaget på Ilseng, og det var også dette som tok henne etter hvert til Stange SK Fotball. Ilsengguttene, som Kari var i apparatet til, ble for få etter hvert som årene gikk og man skulle bli flere på bana med i andre spillformer, og gutta kom til Stange og ble en del av en fin gjeng som fortsatte i et godt fellesskap her. 

Ikke nok med at Kari ble med gutta på laget, men jammen tok hun etter hvert også lederverv i Stange SK Fotball. Det finnes i dag utallige rutinebeskrivelser og dokumenter fra Kari sin tid i førersetet i klubben. I fjor stilte hun som lagleder for Herrer A, og i år jobber hun videre i Sportslig utvalg og deltar på samarbeidsmøter med naboklubber, her med både Ilseng-genser og SSK-genser. En stor ressurs for fotballbarn og unge (og voksne) i hele stange sør!

Kari jobber også på ASKO Hedmark AS. På jobben til Kari har de opprettet noe som heter «En gave med mening», der ansatte kan nominere vinnere av denne gaven. Gaven deles ut to ganger i året. En gang på våren og en gang på høsten. Kriteriene er at det skal være en frivillig organisasjon, forening/gruppe, en avdeling på et sykehjem/sykehus, eller andre aktuelle saker den ansatte brenner for. 

Og her kommer essensen i denne saken. Kari, med sitt hjerte på rette stedet, fant at hun ville nominere er gruppe til denne prisen, og vant fram med sin nominasjon. Kari Olsen ville gjerne løfte fram alle fotballtrenere i SSK Fotball og nominerte de til å motta «En gave med mening»! 

Dette varmer utrolig mye, og vi er så glade for at utvalget på ASKO Hedmark AS fant nominasjonen til Kari som en verdig vinner av vårens utdeling. 

Vi skal bruke tiden til å finne en fin anledning, der vi kan løfte fram de nominerte med god hjelp fra denne gaven! Tusen takk Kari , og tusen takk til Direktør Terje Flaatrud og hele ASKO Hedmark AS for «En gave med mening»!


Her kan du lese Kari sin nominasjon (teksten ble skrevet sent i 2022, og vi er nok blitt flere fotballspillere siden Kari styrte skuta😉): 

"Jeg har i mange år vært engasjert i frivilligheten. Siden jeg var 20 år har jeg hele tiden hatt ett eller flere verv i et lag eller en organisasjon. Det er mye og mangt jeg brenner for, men i de siste årene er det Stange Sportsklubb Fotball (SSK) som har ligget mitt ♥nærmest. Men en fotball klubb er ingen ting uten frivilligheten. Her er det mange folk som legger ned mange timer hver uke, måned og år for at barn og unge skal ha det fritidstilbud. 

Et fritidstilbud som kanskje er det eneste faste holdepunktet den unge har eller et fritidstilbud som hjelper de unge til å komme ett steg nærmere sine drømmer. Spennet her er stort. SSK Fotball er en breddeklubb og visjonen er å være en positiv bidragsyter til nærmiljøet. 

Men det går ikke uten alle folka i klubben. Det er mange folk i sving hver eneste uke for at tilbudet skal være der ingen er viktigere enn andre, men de som imponerer meg mest er trenerne, og de er gjerne de samme år etter år. De er der hver eneste uke flere dager i uka. De er der når det snør, de er der når det regner og når sola skinner. De er der i helgene og i feriene. De er der når det skal trøstes, motiveres og «utvikles». De må stå støtt i skoa når a mor eller’n far ikke alltid er like enige i avgjørelser eller disposisjoner som blir gjort. Å være trener krever så mye mer enn å være interessert i fotball.

I SSK Fotball er det ca 300 aktive barn og unge, fordelt på ca 30 fotball lag med ca 50 trenere. 

 I år er det Frivillighetens år, og jeg syns trenerne i SKK Fotball hadde fortjent å bli satt pris på med en oppmerksomhet for all den tid de legger ned for å skape et godt og trygt fritidstilbud til barn og unge i Stange."


Tusen takk til ASKO Hedmark AS for denne fine gaven :))

 

 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.