Martine Ripsrud legger skøytene på hylla

Postet av Stange Sportsklubb den 10. Mar 2024

SSK sin skøyteprinsesse har gått sitt siste skøyteløp!


TUSEN TAKK  til Martine for all innsatsen hun har lagt ned, for alle gode prestasjoner og magiske øyeblikk! Hun er et fantastisk flott forbilde og ambassadør for klubben vår, for skøytesporten, for jenteidretten og for alle yngre idrettsutøvere i Stange og Norges land! Gratulerer med en flott skøytekarriere!!

Vi er sååå stolte av at Martine har representert klubben vår og vi ønsker henne alt godt i fremtiden! 

Håper vi sees i idrettsparken vår :)) 


Les hennes avskjedsbrev lenger ned.Avskjedsbrev fra Martine Ripsrud:


Takk for meg!

Skøyter har vært livet mitt de siste 10 årene, jeg har reist verden rundt og har levd drømmen som skøyteløper. Jeg har stått opp hver morgen og kunne gått på trening, forberede meg til løp og konkurrere i den idretten jeg elsker. Men en tid for alt, og jeg har valgt å legge skøytene på hylla.

10 år som toppidrettsutøver hvor jeg kom inn på landslaget litt utvidende om hva jeg gikk til. Skulle trene som en sprinter, lære nye ting og kjenne på kroppen hvordan det virkelig er å gå fult inn som toppidrettsutøver. Flere år med læring mot ett mål om å kvalifisere meg til mitt første OL, som ikke gikk helt etter min plan. Flere nedturer som måtte takles, og farlig nære å legge skøytene på hylla for noen år siden. Men det å gå fort på skøyter ble aldri glemt, lysten til å få det til var så stor. Det å kunne reise seg fra en stor nedtur er noe av det stolteste jeg tar med meg fra skøytebanen. Jeg klarte å komme tilbake, klarte å starte på nytt og nå nye mål. 4 år etter skader og nedturer er jeg stolt av å ha seiret over nedturen, men også stolt av å ha deltatt på den største scenen innen idrett: OL. Men like mye det å ha konkurrert i verdenstoppen mot de raskeste i verden. Jeg har prestert godt i flere verdenscuper, flere EM, flere VM og samtidig OL.

Skøyter har gitt meg så mye, som store utfordringer med opp og nedturer. Men også en hel stor skøytefamilie i både inn og utland. Jeg har fått venner og familie for livet. Har møtt utrolig mange gode mennesker på og utenfor skøytebanen, og er utrolig takknemlig for disse.

Det er med stolthet jeg legger skøytene på hylla. Jeg har kjent at motivasjonen for å legge ned all jobben ikke er like stor, jeg vet det kommer flere ting i livet enn bare skøyter. Selv om skøyter i mange år har vært livet. Men nå er jeg klar for å ta fatt på nye utfordringer. Jeg velger derfor å gi meg med en god følelse, etter en sesong som startet trått og bare har blitt bedre for hver helg jeg stiller til start. Jeg avslutter med gode resultater og det føles veldig godt.

Jeg hadde aldri klart å holdt på som toppidrettsutøver og prestert på høyt nivå uten all den støtten jeg har fått. Det har betydd mye for meg å ha en hel gjeng med folk som har støttet meg i opp og nedturer. Jeg hadde aldri klart å komme tilbake og nådd nye mål uten familie, venner, lagkamerater, klubb og alle mine sponsorer de siste 10 årene.

VM sprint i Inzell blir mitt siste løp og jeg er klar for å gi mitt aller siste på skøytebanen, gleder meg til å avslutte på ett av de stedene jeg har mange gode minner fra. Alt fra 12 år gamle Martine på høstferie på utendørsbanen i Inzell, til harde samlinger sammen med landslaget, alle testløpene jeg har gått her, mitt første VM enkeltdistanser, og mange flere gode minner. Det blir en bra avslutning på en god karriere for min del.

Tusen takk for meg, og tusen takk for støtten dere har gitt meg gjennom alle disse årene! 

Hilsen Martine Ripsrud