Utstilling Jan Baker

Postet av Stange Sportsklubb den 30. Nov 2018

Sliter du med å finne julegaver til nære og fjerne?
Hva skal man finne på til den som har alt?
Kunstverk fra Jan Baker, selvsagt!
Årets julegaver får du kjøpt på klubbhuset 8. og 9. desember kl. 10-16. Gjentakelse samme tid helgen etter!
25% av all omsetning går til SSK.
Løp og kjøp!

Dette blir Jans siste utstilling i Stange før 2020 og SSK er veldig glad for at Jan Baker vil komme til oss og bidrar til økt aktivitet blant små og store i Stange gjennom inntektene dette gir klubben. 

Om Jan Baker
Kunstner fra Stange med utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i perioden 195557 og Statens kunstakademi i perioden 196570. Han har også hatt studieopphold i Paris.

Siden debuten i Kunstnerforbundet i 1968 deltatt på en mengde separat- og gruppeutstillinger i Norge og i utlandet. De viktigste separatutstillingene har han holdt i:

I tillegg har han holdt flere separatutstillinger i utlandet, hovedsakelig i Sverige og Tyskland.

Kollektivt debuterte han på Høstutstillingen1967, og har siden deltatt på et utall gruppeutstillinger og biennaler over hele verden, blant annet i FirenzeStockholmNew YorkTokyoKøbenhavnVeneziaLjubljanaReykjavíkMoskvaZagreb og Kraków.

Baker har vunnet internasjonale priser i Frankrike og Tyskland, og har hatt mange betydelige utsmykningsoppdrag over hele landet. Han er representert i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Museet for Samtidskunst, Norsk kulturråd, Bergen Billedgalleri, Den Svenske Stats Konstråd, Kulturministeriet i Bonn samt en rekke andre offentlige og private samlinger i inn- og utland.

13. september 2005 mottok han Kongens fortjenstmedalje i gull for sin kunstneriske innsats. I pressemeldingen het det: «Hans særegne kunstneriske uttrykk har gjort ham til en anerkjent og ofte benyttet billedkunstner i inn- og utland.» Tildelingen ble foretatt av fylkesmannen i Oslo og Akershus, Hans J. Røsjorde.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.