Skirenn - Stangesprinten lørdag 18. mars kl 10:30

Postet av Stange Sportsklubb den 13. Mar 2023

Håper mange blir med på StangesprintenSKIRENN:
SSK inviterer til Stangesprinten, lørdag 18. mars. En av arrangørene, Anders Strand Vestjordet, håper på bra oppmøte på Hensvoldbana. Foto: Gjermund Trøan, Stangeavisa


STANGE: Det er igjen klart for Stangesprinten. Forrige gang før like før pandemien. Da stilte nær 70 unger til start på Hensvoldbana.

– Vi har arrangert Stangesprinten en gang tidligere, i 2019, forteller Anders Strand Vestjordet.

Nå vil Stange Sportsklubb gjenta suksessen, lørdag 18. mars, på Hensvoldbana.

Lavterskel

Planen var å gjøre skirennet til en årlig begivenhet, men pandemien gjorde det veldig vanskelig. Nå prøver arrangørene seg igjen med et større arrangement, som en forlengelse av de ukentlige lysløyperennene.

– Løypa er kjempebra nå, så vi håper det holder seg slik til Stangesprinten, sier Vestjordet.

Ved forrige utgave av Stangesprinten stilte nær 70 unger til start.

– Vi håper veldig mange blir med. Det er viktig å påpeke at dette er et lavterskeltilbud. Under forrige lysløyperenn vi arrangerte var yngste deltaker bare tre år gammel. Det synes jeg er ganske kult. Så små barn går kanskje ikke så bra på egenhånd, men blir i stedet kanskje dyttet av mor eller far. Det er jo litt av sjarmen, sier Vestjordet og smiler.

Han tilføyer:

– Det handler om å gi gode og enkle opplevelser.


Tradisjoner

Det blir påmelding fra klokken 10.30 og rennstart 11.00.

– Man møter opp, får startnummer og går en liten runde. Vi deler inn i aldersklasser med litt forskjellige distanser, og det blir deltakerpremie til alle, forteller Vestjordet.

Det er tydelig at Anders selv gleder seg til dette, for det er noe spesielt å se idrettsgleden hos de unge deltakerne. Denne typen er skirenn er tradisjon og gjøres ganske likt hver gang – noe helt ned på detaljnivå.

– En av tradisjonene vi har her er at vi spiller Vazelina Bilopphøggers over anlegget, slik det også ble gjort da jeg gikk skirenn her for 33 år siden. Slikt er det blitt, og det er en del av sjarmen, sier Anders Strand Vestjordet.

SSKs ukentlige lysløyperenn er på samme sted, hver tirsdag, hvis forholdene tillater det.


Velkommen !!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.